Home

Hvor tykk må isen være for å gå på skøyter nve

- Vi går inn i en periode hvor du må være ekstra oppmerksom. Isen begynner å tære nedenfra og langs land. Du kan befinne deg på en plass med 30 centimeters is, mens rundt svingen kan det være åpent vann, sier han. Pass godt på. Du kan ikke bare legge ut på skøyter på hvilket som helst vann Det er ikke alltid like lett å se hvor tykk og trygg isen er, men hvis isen er klar kan luftbobler og sprekker i isen gi deg et inntrykk av hvor tykk den er. NVE sier at det bør minst være ti centimeter stålis før man går på isen. Dette er den gjennomsiktige isen med et svartskjær i fargen og som har bobler og sprekker

UTSTYR FOR SKØYTETURER PÅ NATURLIG ISLAGTE VANN. Her er utstyret du skaffe for å kunne nyte skøyteturen, og ferdes trygt isen. Skøyter: Det finnes mange utgaver av turskøyter.Skal du ut langtur anbefaler vi skøyter med bindinger som passer til varme fjellskisko Mørke flekker på isen bør man helst gå rundt. De kan være litt skumle, og spesielt på grunne plasser hvor det er myrbunn. Der kan det oppstå myrgass, som gjøre at isen nesten aldri blir sikker å gå på. Ved siv kan isen til tider være litt usikker. Spesielt når sola har begynt å ta litt ekstra utover våren De ivrigste går derfor på svært tynn is, med stor fare for å gå gjennom. Det skjer likevel sjelden, fordi de har lært seg å «lese» isen, og bruker en kraftig stav til å sjekke istykkelsen om de er i tvil. Ikke fall for fristelsen til å gå ut etter dem uten tilsvarende kunnskaper og sikkerhetsutstyr. Lær om issikkerhet på varsom.no. Da ser man bort fra steder på vannet som en alltid skal unngå, hvor vann kan strømme under isen (se kapittel om Generelt farlige steder på en innsjø) Stålis kan bære et menneske helt ned til 5 cm og den bærer godt på 7 cm. Er man en gruppe må isen være tykkere, eller man må ha god avstand

Og i regulerte vann vil også isen være stedvis dårligere enn på andre vann. Slik ferdes du sikkert på isen. Hvis du bestemmer deg for å ta en tur på isen etter noen kalde, vindstille dager, bør du ta med deg ispigger til å ha rundt halsen, som du kan bruke til å dra deg opp igjen på isen med dersom du skulle gå igjennom Isen vil da være tykkere ved land, og en periode bærende langs land, mens man går gjennom litt lenger ute. Så lenge det ikke ligger snø på isen kan man oftest se overgangen som en skillelinje, dvs. en endring i farge eller struktur på isen. Videoen under viser et eksempel på en slik skillelinje

Ut på isen? Her er det fortsatt trygt å gå på skøyter

Hvor tykk må isen være for at den skal være sikker? - Det er ganske mye bra isforhold fremdeles. FREMDELES MYE BRA OG FARBAR IS: Snøen på isen beskytter mot issmelting fra oversiden, men når snøen begynner å gå, begynner isen å smelte også fra oversiden - i tillegg til fra undersiden Det er en drømmedag i marka, og noen går den på kryss og tvers på skøyter. Korrekt fottøy for en markatraver i disse dager, husk hjelm. Det er mye sprekker i isen, siden den antas å være veldig tykk. Turskøyter på vanna, brodder på veiene (der hvor de ikke er skøytbare), isstav, hjelm og gode hansker gjør dagen perfekt NVE: Gode isforhold i påskefjellet. I påskefjellet er det gode isforhold i hele landet. For å finne farbar is på små vann på vestlandet, må du over cirka 500 moh Med trening kan du høre omtrent hvor tykk isen er. Når tonen blir for lys, vet turgåerne at det er på tide å snu og gå tilbake samme vei som de kom fra. - Men man må være flere sammen.

Vet du når isen er trygg? - Dinsid

Er isen tykkere enn 30-40 cm kan det nok gå ann å gå på isen, men anbefales ikke! Har du en skrujern på deg kan du banke/slå den ned i isen. Da ser du fort om isen er svak eller trygg I byene sjekker kommunen isen på vannene for oss, og står det skilt om at isen ikke er trygg må du respektere det. Men ikke alle vann blir undersøkt Det er fantastiske forhold for skøytegåing på deler av Jonsvatnet, mens isen er svært utrygg andre steder. Foto: Bård S. Solem - Det er fantastiske forhold for å gå på skøyter nå, og det er et stort område i sørenden av Jonsvatnet hvor det er stålis. Men samtidig må en være forsiktig

Vedkommende har mest sannsynlig kommet seg opp igjen. Politiet advarer folk mot å gå på skøyter på isen Dette må du gjøre hvis du går gjennom isen. Hvis den som ligger i vannet, hyperventilerer i flere minutter, kan hun drukne. Hvis hun klarer å beholde roen,kan det altså være livreddende, Isen bør være minst ti centimeter tykk før du kan gå på den Ved vindstille vær uten snø på isen vokser istykkelsen med 2,4 mm per minusgrad per døgn. Ved 20 kuldegrader blir altså isen nesten fem cm tykk i løpet av ett døgn. Begynner det å blåse etter at den første ishinna har lagt seg, vokser isens tykkelse enda raskere. Mulige tegn på at isen er dårlig. Snølaget er tynnere. Isen knaker. Søndag ettermiddag rykket brannvesenet ut til et vann utenfor Bergen hvor en familie på fire sto på skøyter. Ifølge brannvesenet var ikke isen trygg nok, og de ble anbefalt om å gå av

Utstyr for turskøyter Turutstyr UTEMAGASINET

Igår hadde jeg en liten tur på isen, og den hadde en tykkelse på ca. 2 cm. Det knaket godt, men isen holdt, også når jeg gynget lett opp og ned. Måtte ta et par små hopp for å gå igjennom. Hvor tykk bør isen være før man an.. Nevner dette, selv om det jo burde være innlysende; det er ikke kraften (hvor mye du veier), men trykket (kraft/areal) som avgjør om isen holder eller ikke. 40 kg ( 40 kg * ~9.1 ms^-2 =~400 Newton kraft) er mer enn nok til å gå gjennom 10 cm stålis, forutsatt at arealet kraften fordeles på er lite nok Et tips for å måle istykkelse er å ta med seg en is-skrue (for bre) også tape feks da 5cm opp på skruen. Går skruen ned i vannet er ikke isen tykk nok, går skruen ned til tapen uten at det kommer vann, så er det bra. Har du en skarp skrue går det raskt, og man svekker ikke isen som når man slår hull med ei øks. - Det er hit man går for å få skøytene skikkelig i orden. Man må riktignok på rens når man kommer ut herfra, men ingen sliper skøyter som Morten. - Skøytene slipes med en maskin, hvor vanskelig kan det være? - Slipingen er en ting. Den gjør Morten med enorm presisjon. Han er ekstremt nøye med både maskinene og jobben han gjør

Er isen gråhvit og porøs, må den være minst 20 cm tykk, skriver Norsk Folkehjelp i isvettreglene sine. Selv der isen er trygg bør dere alltid gå minst to i følge. Hold deg unna utløp av. Det kan være mulig å gå på isen med skøyter i påsken, men det er viktig å se om isen er tykk nok. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix Enkelte steder i påsken er isen svekket, både fra sør i Troms og sørover, samt på Vestlandet Å bruke vannene i Marka til skøyteturer kan være en flott opplevelse. Men de som velger å ferdes på skøyter tidlig på vinteren må ta noen forholdsregler. Sørg for å tilegne deg kunnskaper om is, gå ikke alene, og ha med deg sikkerutstyr som du vet hvordan du skal bruke. Har du ikke peiling, så sørg for å bli med noen som har det

Friluftsrådet Vest Sikkerhet på isen

Trygg tur på isen i jula? - NVE

 1. omfang, må en vurdere hvilke faremomenter arbeide kan innebære og prøve å innrette seg slik at ulykker unngås. En bør så vidt mulig få tak i tilstrekkelig og kvalifisert håndlangerhjelp. Medhjelperene må orienteres om hva som skal gjøres og hvilke faremomenter en spesielt skal være oppmerksom på. 2.2.1.Fra bå
 2. En isbre er en masse av is dannet ved snøfall og rim, som under tyngdens påvirkning beveger seg langsomt nedover, lik en seig, plastisk masse. I Norge er det om lag 1600 isbreer, med et samlet areal på rundt 2700 kvadratkilometer. Siden begynnelsen av 2000-tallet har de fleste breene i Norge smeltet mye tilbake, hovedsakelig som resultat av varme somre
 3. NVE definerer «farbar» på følgende måte: Isen er trygg å gå på dersom man unngår farlige områder hvor vannet strømmer, slik som innløps- og utløpsos, trange sund osv. De fleste vann har slike områder, så vi kan ikke si at isen er trygg eller sikker uten fare for å bli misforstått
 4. Videre må man passe seg for innløps- og utløpsbekker/elver her er isen ofte tynnere fordi vannet er i bevegelse og det tar lengre tid før isen fryser til. Det kan være lurt å gjøre seg kjent med hvor disse bekkene /elvene er på vannet, og her kan det være lurt å ha et kart for å være sikker. Områder med siv/takrør er også.
 5. st 10 centimeter. Dessuten så vi at det var andre folk på isen, og da var vi ikke redd for å ta med barna utpå. Vi er fra Nederland, og der går vi nok på isen når den ikke er fullt så tykk som i Norge, sier den ene familien, som ikke vil ha navnet på trykk
 6. • 6 cm og mer gir god bæreevne, men vær oppmerksom på forandringer i isen. Du må legge på litt når det er snakk om oppblandet is, som er det vanligste utover vinteren, og for sjøis. Våris kan være farlig uansett tykkelse. Isen må sjekkes jevnlig underveis. Turen begynner gjerne i en kjent bukt, og du beveger deg inn på mer ukjent is
 7. Enkelte steder i påsken er isen svekket, både fra sør i Troms og sørover, samt på Vestlandet. I påskefjellet er det imidlertid gode isforhold i hele landet. - Vi er ikke bekymret for isen i påskefjellet. I områdene med stor påskeutfart i fjellet er det gode isforhold, men som alltid er det usikke

Bæreevne - Varsom - naturfarevarsel fra NVE og ME

- Vanligvis så kan man ikke se det. Men for å være trygg, så bør man forsikre seg om hvor tykk isen er. Jeg anbefaler at den bør være 10 cm, selv om 5 cm holder Selv om isen er trygg på store deler av vannet, kan det være områder med dårlig is. Obligatorisk sikkerhetsutstyr er ispigger, kasteline og fløyte. Gå aldri alene, og lytt til lokalkjente skøyteløpere. Bruk ulltøy innerst, fordi ull isolerer selv om det blir vått. Isen bør være minst ti centimeter tykk før du kan gå på den LES OGSÅ: Gutt gikk gjennom isen på Jonsvatnet. Ta alle med ispigger - Nei, folk må ikke bli redde heller, for å gå på skøyter på et isvann kan gi fantastiske naturopplevelser. Men du må vite hva du gjør, og vet du det ikke selv så må du spørre dem som vet, og du må ha med sikkerhetsutstyr, sier Solem. Ispigger er et minimum Turer på islagte vann eller kystnær is er for mange et fast innslag i romjulen. Men folk må sjekke isen nøye først, advarer NVE etter de siste dagenes mildvær

Plutselig kan det være slutt på isen. Spesielt hvis du går på skøyter beveger du deg raskt, så stopp opp innimellom og observér forholdene. Unngå ferdsel direkte mot sollyset; is reflekterer mye lys og du kan faktisk risikere å ikke se overgangen fra fast is til åpent vann. Styr unna områder Der det er strøm kan isen være spesiel Isstav, isbor eller isskrue til å sjekke hvor tykk isen er. 5. Redning på isen (Video: Slik kommer du deg opp) Få kroppen i en vannrett posisjon før du forsøker å dra deg opp på isen igjen. Se etter ting å ta tak i om du ikke har ispigger. Steiner eller isklumper kan gi deg et lite tak. Dra deg opp mot den retningen du kom fra Redningsselskapet ber alle som tenker på å ferdes på vårisen om å være forberedt og forsiktig. Få kroppen i en vannrett posisjon før du forsøker å dra deg opp på isen igjen. Drukningsstatistikk fra Redningsselskapet (2017-) og Norsk Folkehjelp (2009-16) viser at 34 personer har omkommet etter å ha gått gjennom isen i perioden 2009 - 2018 Det er lagt ut sperrebånd for å markere hvor isen ikke er trygg. Ta alltid med ispigger - og la dem henge rundt halsen. Dette kan være et nødvendig sikkerhetsutstyr om uhellet skulle være ute. Dette er en rimelig forsikring som koster ca 200 kr. Fåes kjøpt på sportsbutikker. Har en ikke skøyter - kan ispigger være et godt alternativ.

- De som står på skøyter ønsker ikke å etterkomme pålegg om å forlate isen, skrev 110-sentralen på Twitter kort tid etter hendelsen. - Brannvesenet fraråder dette på det sterkeste! sluttet meldingen. Sjekket isen om morgenen. En av de voksne forteller til BT at han hadde vært ute og sjekket isen om morgenen Iskunnskap handler om å kjenne hvor man kan finne usikker is, for eksempel under broer, i sund, rundt odder, ved innløp/utløp eller på grunner, forklarer Edgar Barsjø. Husk ispigger Han er enig med Lars Erik Gutubakken i Sarpsborg brannvesen, og mener det er viktig å ha respekt for isen før enn legger ut på tur Mannen skulle ta snarveien over isen, som han hadde gått på skøyter på tidligere på vinteren. Isen utpå vannet er tykk nok, men det kan være alvorlig nok å gå gjennom nær land. Han fikk tak i en busk og kom seg opp. Heldigvis var det kort til varmt hus

Barn som ikke kan svømme bør ha redningsvest på isen. 3. Sport på isen. For å få mest ut av en ski- eller skøytetur på isen, må du lære deg å vurdere risiko. Du må ha de riktige verktøyene og lære å bruke dem. Ta et kurs og bli med erfarne grupper på isen, da lærer du fortere Harlem understreker at det ikke finnes noe som heter trygg is, og at man må være nøye med å forsikre seg om at isen holder. - Det enkleste er å ta en øks, og måle hvor tykt det er. Isen burde i hvert fall være ti centimeter tykk før man går på den, sier Harlem, som forteller at tykkelsen på isen kan variere, spesielt rundt elveutløp og odder Europa, som går i bane rundt Jupiter, har lenge vært en av de heteste kandidatene. Overflaten er riktignok ikke het i det hele tatt, den består nemlig av is. Men under isen, som er opp mot 27 kilometer tykk, kan det være et hav

Alt du trenger å vite om trygg ferdsel på isen Islagte

 1. Is er vann i fast form. Ren is er gjennomsiktig og har normalt en blåhvit farge, men urenheter i isen, som for eksempel jordpartikler, og luftbobler i isen kan sette farge på isen. Is absorberer lys i den røde delen av spekteret og is ser derfor blålig ut med en svakt grønnere farge enn vann. Omtrent 69 prosent av alt ferskvann på Jorda er i form av is, vesentlig bundet i innlandsisene i.
 2. Har skog, vann, egne butikker, idrettslag, mange barn og aktiviteter...mangler bare vinmonopol, så hadde vi ikke hatt behov for å... Gå til innhold Anonymforum - Skravl
 3. Få kroppen i en vannrett posisjon før du forsøker å dra deg opp på isen igjen. Isvett på vårisen De siste ti årene har 34 mennesker druknet etter å ha falt gjennom isen. Redningsselskapet ber alle som tenker på å ferdes på vårisen om å være forberedt og forsiktig. Drukningsstatistikk fra Redningsselskapet (2017-) og Norsk Folkehjelp (2009-16) vise
 4. Han har vært på Bergsvatnet og sett hullet i isen hvor han kjempet for livet. - Jeg må bare være sjeleglad for at jeg ble berget. Jeg må få takke alle som var med i bergingen, og den som.

Isvarsling - Varso

Skøyter. Isen har lagt seg på vannene, det er kaldt og flott å være ute. Ta med venner og familie å gå på skøyter på islagte vann. Tenn bål i strandkanten, slapp av i føttene og kjenn naturen tett på. Mange skoler i distriktet legger is på bane rundt skolen - Å bruke varmt vann ser jeg først og fremst på som en nødløsning for vindparker hvor utbygger ikke har vært klar over isingsfaren, mener Nygaard. Meteorologen har ikke tidligere hørt om bruk av varmt vann til å fjerne is på vindturbiner. Ifølge Widgren er helikopterselskapet først ute med å tilby avising av vindturbiner Dersom du er i en situasjon hvor du må redde andre, kan det være lurt å ringe 113 før du går i gang med redningsarbeidet. Pass på at du ikke selv faller igjennom For å være eksakt, under forutsetning at: - jeg vet hvor tykk isen er. - jeg anser den trygg der jeg vil ferdes. - jeg nektes å gå på isen av politiet. Da gjør jeg som herr Brun foreslår i #5 . Endret 6. januar 2016 av Thonor Alt om Fiske testet isbor på Østensjøvannet i Oslo i fjor, og vi kunne kjapt konstatere at isen var tykk og fin. Omtrent halvveis i testen går en hel barnehage ut på isen, i samlet flokk, og kommer bort til oss for å se hva vi holder på med. Da de kommer fram, spør en av barnehagetantene om isen er trygg

Her er svenskene fanget på isflak på Mjøsa Skøyteløpere fikk isproblemer lørdag. Flere personer ble reddet i land etter at 16 skøytentusiaster var fanget på et isflak lørdag Den er gråhvit i fargen og mer porøs enn stålisen. Denne isen må være dobbel så tykk som stålisen for å ha samme bæreevene. Havisen legger seg senere og går tidligere pga saltinnholdet. Den løsner ofte i flak. Saltvannsis er svakere enn ferskvannsis. Husk at selv om det er mye folk på isen, kan det være områder som er utrygge Du må vite hvordan isforholdene er der du skal gå på tur. Følg med på Skiforeningens turskøytegruppe på Facebook, www.skridsko.net (krever innlogging) og NVE sine sider for fortløpende oppdaterte rapporter. Iskartet fungerer nå også på mobil. Selv om du har tatt disse forhåndsreglene må du også lære isen å kjenne Da vil det gjerne være steder på samme vatnet hvor isen ikke er like tykk. 10-12 cm stålis regnes imidlertid som trygg is for skøyting/turgåing på mindre vann. Men man bør alltid sjekke istykkelsen på hele vannet før en begynner å gå på skøyter overalt Islagte vann og elver kan innebære en risiko og du må alltid vurdere isen før du går utpå og mens du går.Det er spesielt vanskelig å bedømme isen når den er dekket av snø. Som en generell regel bør isen være nærmere 10 cm tykk is for at den skal bære en voksen person, men dette avhenger av isens kvalitet

Guide for Kjøp av Skøyter til Barn og Voksne - SkatePr

 1. Isen påvirkes lite av plussgrader, men vedvarende regn tærer, særlig på vann som er del av større vassdrag. Vi som går mye på skøyter bruker værmeldinger, NVE, egne rapporter og egen kunnskap for å finne god is gjennom hele vinteren
 2. Ispigger rundt nakken gjør deg i stand til å redde deg selv om du skulle gjennom isen. 3. Sport isen • For å få mest ut av en ski- eller skøytetur isen, du lære deg å vurdere risiko. Du ha de riktige verktøyene og lære å bruke dem. • Ta et kurs og bli med erfarne grupper isen, da lærer du fortere
 3. vannføring fra Langvatnet mot Reinforsen under isgang vil virke positivt for å hindre at isen setter seg i samløpet. Uansett må man regne med at dette vil skje av og til og dermed også ha fokus på evakuering. Fra værprognoser og flomvarsler kan man være forberedt på mulige vinterisganger, da primært i perioden desember - februar
 4. Det pleide å være en tommelfingerregel som sa at man kunne trekke fra et tidspoeng for 1000 m høydeforskjell. Det vil tilsi at en løper som gikk 500 m på 36,0 i lavlandet skulle kunne gå 35,0 i Calgary (som ligger på litt over 1000 m), eller at en løper som gikk 6,30 på 5000 m kunne forbedre seg til 6,20

På skøyter på stålis på Ånøya - Trønderblade

 1. dre permanente samlinger av is og hard snø, som har en tilstrekkelig tykkelse og tyngde til å flyte på grunn av sin egen vekt
 2. dre god kvalitet. Stavis regnes som den mest usikre isen. Stavis forekommer på våren før isen forsvinner. Den kan være tykk, men likevel meget usikker. Unngå derfor å gå på is på vann på.
 3. Hvor langt hår du kan få avhenger imidlertid av flere ting. Et nytt hårstrå skapes så på samme sted, Kostholdet er nemlig helt grunnleggende for en tykk og blank manke ; Derfor er det viktig at menn med skjegg vasker og steller ansiktshårene, og passer på å unngå inngrodde hår. - Menn må vaske og trimme skjegget og barten regelmessi
 4. Jeg må medgi at sånne skøyter har jeg aldri prøvd meg på. - Då får ni prova dom korta, de er enklaste for nybörjare. Kort er hele 43 cm og ser alt annet enn kort ut. Skoene følger etter, samme med stavene. De har pigger for å kunne teste om isen er tykk nok. Og til slutt, pigger som skal henge rundt halsen
 5. Isen har så vidt begynt å legge seg på de små og grunne vannene, men også i viker på de større - som i Åkersvika i Hamar. Oppfordringen fra NVE er klar: Er isen trygg, bruk den. Men ikke la barn ferdes alene uten oppsyn av voksne
 6. st 20 cm tykk. 3. Selv om isen har god bæreevne, må du holde deg vekk fra: *Utløp av elver og bekker *Trange sund *Kloakkutløp *Langs brygger og kaier *Langs strender med vekslende vannstand *Strandområder med siv og planter. 4. Om du går gjennom isen - let deg frem til hvor isen er mørkest.
 7. Hell vann på isen og vis hvor glatt den blir, så de skjønner hvorfor de ikke vil klare å komme opp igjen av hullet uten hjelp. Ser du andre på isen? Det er mange svært ivrige skøyteløpere, og tiden mellom islegging og første snøfall er ofte kort. De ivrigste går derfor på svært tynn is, med stor fare for å gå gjennom

Vis barna hvorfor isen kan være farlig - Nylagt is er en magnet på utforskende barn, og iskunnskap må læres, sier Ånund Kvambekk fra isvarslingen ved NVE. Mange bor nær en liten pytt eller elv som islegges. Ta barna med til isen og vis dem hvorfor det er farlig. La dem holde hånda i vannet og kjenne hvor fort de blir kalde. Hell vann på. Hvis du er så heldig å være på rett sted til rett tid og isen er tykk nok, er det nærmest opplagt at du må leie et par skøyter og komme deg ut på isen. I Amsterdam går mange av de 165 kanalene gjennom sentrum. Hvis isen er tykk nok til å gå på skøyter på, stenges kanalene for båttrafikk. Hvis ikke er den vanlige kanalturen med. 300 METER TYKK: I dag er isen på Hardangerjøkulen 300 meter tykk. De siste 15 årene har smeltingen økt, hvor istapet har vært fire ganger så stort som de siste 60 årene. - Mange tusen kommer årlig for å se og gå på breene Vinter Måned hos Frodith. Dag #4 - Is. Siden jeg faktisk sto på skøyter i et par timer i går og dermed oppholdt meg på is, måtte jeg så klart ta et bilde til dagens ord i Frodith sin Vinter Måned- utfordring. Her står gjengen min linet opp slik at jeg kan stå på alle fire på isen for å ta b Og jeg har som vanlig ikke skøyter, men mine veldig gode Ecco tursko Isen ser her tykk og god ut, så vi våget oss helt ut på midten i dag. Langt fra land på alle kanter. Jeg dristet meg også til å gå litt nærmere sperringen der hvor isen begynner å bli tynn og usikker

Noen hadde vært ute og sjekket isen for oss andre og garanterte at den var tykk nok i de områdene som var merket og der løypa gikk. De viste oss andre hvilken vei vi kunne gå ute på isen. Hvor det var trygt Jeg har ikke vært på kunstisbanen på mange år, men regner med den fremdeles er der ja. MÅ dit igjen, femåringen begynner å mase om å gå på skøyer nå. Hun har aldri prøvd. Jeg elsker det jo, var en av de beste i klassen på skøyter Vi sier også at isen legger seg. Noen med humor sier at godt isen legger seg og ikke står. Hadde den stått så hadde vi ikke fått sol på mange uker!!!!! Jeg liker heller ikke å gå på is før jeg er helt sikker. Ekkelt å gå på isen når isen synger synes jeg, men å stå på kanten å lytte, er ok Han understreker at om man får smaken på turskøyting og vil gå på villiser, er skøytestaver med stålpigg i enden - slik at man testet hvor tykk isen er, ispigger, et helt klesskift pakket i vanntett pose og kasteline, noe av det man må ha med seg på turen. Det å holde kontakten med en lokal turskøytegruppe er også å anbefale, for. - Nei, de tar på seg et stort ansvar når de gjør det, så de må ha en solid margin. Vi i NVE varsler ikke om fjordisen nettopp fordi den endrer seg så mye og så fort. Men det er en fin opplevelse å være utpå, så hvis man bare bruker sunn fornuft, går det sikkert bra, sier Kvambekk. LES OGSÅ: Ikke gå ut på isen her. Deilig i.

Nybegynner på turskøyter Uteskole UTEMAGASINET

Det kan være skummelt i fart, men er lett å ta seg opp fra, da isen rundt er tykk. 2. Ha alltid med ispigger lett tilgjengelig, for eksempel rundt halsen, slik at man raskt kan ta seg opp på. Det var styggelig kaldt, men vi skulle til Hamar for å se Reidar Liaklev gå på skøyter. Vi så nok skøyteløperne, men det var så kaldt at vi var mest inne der det gikk an å få varmet seg, sier Panengstuen. Det var i 1948 at EM på skøyter ble arrangert på Hamar, og der ble Reidar Liaklev mester, foran Göthe Hedlund og Odd Lundberg Hellestvedtvannet for å bade, skøyte, dra på kanotur, telttur, skitur og fisketur. Det er her ungene mine, som mange andre unger, har lært å svømme, lært å ro, lært å spikke, lært å fly med drage, lært å gå på skøyter, lært å gå på ski, lært å lage bål og lært å fiske (sommer som vinter). Det er ikke s Så deilig å kunne bevege seg ute litt igjen, etter lang tid med plagsom sykdom. Og et er alltid deilig å slippe kaoset i hjemmet <3 Jeg liker veldig godt å stå på skøyter, men aldri i verden om jeg går ut på isen :O Skal jeg stå på skøyter må det bli på ishallen, eller også der de legger opp is på en stadio, eller lignene- det skal i alle fall være bakke under meg, ikke vann Gikk på isen - Inntil for et par generasjoner siden var det vanlig at elva frøs helt til hver vinter, slik at man kunne gå på skøyter der. Jeg husker at jeg gikk på isen over elva tidlig på 1970-tallet, og jeg lurer på om ikke det var siste gang det var mulig

Isvett og sikkerhet Skiforeninge

Du må imidlertid være ekstra oppmerksom på råtten og dårlig is. Fisk helst i brakkvannsområder i nærheten av elveutløp, men vær nøye med å kontrollere at isen er tykk nok og sikker. Meitefiske kan fungere svært godt på fjordfiske, både med biter av makrell, agnsild og kokt reke Dette vil alltid være en utfordring pga at man ikke vet når isen legger seg, hvor tykk den er, (pga brøytemateriell) om det renner mer vann ut enn inn i Mjøsa (isen sprekker) osv. Veldig mye av jobben vil være å kjøre opp banen ut fra tykkelse på isen, snømenge, hyppighet på snøfall, overvann, is som synker og sprekker, flytting av banen hvis det skulle være behov for de Tromsøværingen Alf Harbitz begynte å gå skøyteløp da han var 50 år. 17 år senere dro han hjem fra veteran-OL i Innsbruck med sølvmedalje rundt halsen og et nytt mål

Fortsatt skøyteforhold for de ivrigste på - NVE

Naturen er slik at isen slipper først langs kantene - derfor skal man være obs, spesielt gjelder dette der hvor det er vegetasjon. Vi minner på at det fortsatt er utvidet båndtvang - og husk å ta med hundeposer. Disse må ikke kastets i doen på Svinessaga. Hyttekomiteen har satt opp flotte benker på matskapet og kjørt ut ved Foreløpige målinger viser at isen på Langvannet varierer fra 5-6 centimeter noen steder, til 10 centimeter andre steder. - Vår vurdering er at man bør vente noe tid til før man går ut på isen. Skal man ut på isen andre steder må man være lokalkjent og være 100 prosent sikker på at isen holder, sier operasjonsleder Jahr Bandy er en lagsport på is mellom to lag som hver består av elleve spillere. Alle spillerne bruker skøyter, og alle utenom målvakten har kølle. Spillets formål er å bruke kølla til å slå en ball inn i motstanderlagets mål.Det laget som gjør dette flest ganger vinner kampen - Det er moro å se gleden på isen og at det er så mange som besøker isbanen. Jeg tror vi må kunne si at den har vært en innertier, sier driftssjef Kurt Tange Jensen i Parkvesenet. Kommunen har ikke nøyaktige tall på hvor mange som besøker isbanen, men et anslag basert på en telling i fjor vår, indikerer mellom 1000 og 1500 på de best besøkte dagene, altså i helgene Arbeid på isen består av flere momenter; valg av sted, klargjøring av utstyr, koordinering av arbeid, samt en klar forståelse av hva som skal gjøres. Det er flere ting som kan gå galt og det er viktig å ha tenkt gjennom dette på forhånd. Før toktet startet ble vi alle bedt om å skrive en risikoanalyse for arbeid på isen

Hvor tykk er sikker is? - Hvor tykk må isen være for at

 1. Merk at mange vann kan bruke tid på å få tykk nok is til å være trygge å ferdes på. Hvor raskt istykkelsen vokser avhenger av hvor kaldt det blir og om det ligger snø på isen som kan isolere og dermed gi saktere isvekst. Hele ismeldingen finner du her . Bidra med dine observasjoner regObs er en app NVE har utviklet for å samle inn.
 2. Terrenget vårt er godt egnet for nybegynnere og litt øvede skiløpere. Vi kan tilby løyper som går både i snaufjellet, og i skogsterreng. Hvor en kan gå i preparerte spor eller «off-pist». På Langsjøen er det muligheter for å prøve isfiske. Isen er tykk og sikker. Den som er tålmodig (og kanskje litt heldig) får fisk
 3. Dette må bero på en misforståelse, da de ikke må sammenlignes med reguleringsmagasiner. Inntakene står permanent fulle når vinteren setter inn, og det gjør de gjennom hele vinteren, for å holde inntaket frostfritt. Ingen steder i elva er isen så trygg og tykk som nettopp der. Erfaringer fra Litlelva Kraftverk
 • Fairytale of new york chords.
 • Hirse risotto.
 • Krämermarkt baden württemberg 2017.
 • Ulike metoder dødsstraff.
 • How to draw realistic.
 • Netzstieliger hexenröhrling rezept.
 • My little pony trailer norsk.
 • Fradrag barnevakt.
 • Barnløshet menn.
 • Hvem er du i lego friends.
 • Mistroisk definisjon.
 • Versorgungsamt hessen frankfurt.
 • Forrest gump lieutenant dan and bubba.
 • Magda bergen aldersgrense.
 • Hand mund fuß krankheit impfung.
 • Avery etiketter word.
 • Ceci n'est pas une pipe in english.
 • Küchen aktuell angebote.
 • Kartellvirksomhet.
 • Hvor lang tid tar det å bygge hus.
 • Köningsberg.
 • Oregano eterisk olje.
 • Elkjøp jessheim storsenter.
 • Photoshop for nybegynnere.
 • Abkürzung für grundstück.
 • Staffordshire bull terrier pris.
 • Byll i tannkjøttet.
 • Svd debatt.
 • Tresteg øvelser.
 • Årsplan kunst og håndverk 2 trinn.
 • Stream complet serie.
 • Workshops dresden.
 • Aha konsert hamar.
 • Kongeparken 2018.
 • Sennep gluten.
 • Symptomer på koldbrann.
 • Vsco cam online.
 • Jugendamt dresden unterhalt berechnen.
 • Flüge günstig buchen.
 • Brakar mobilbillett.
 • Nissan geländewagen qashqai.